Tomi Logo Tomi Aromatherapy

Helyes mosószer-adagolás: Minél több, annál jobb?

A megfelelő adagolás a mosás során csodákra képes. Túl sok mosószer használata nem jelent feltétlenül magasabb hatékonyságot, túl kevés pedig nem elegendő a kívánt folteltávolítási teljesítmény eléréséhez. Minden Tomi terméken megtalálható az adagolási útmutató.

Ne felejtse, hogy a szükséges mosószermennyiség 3 tényezőtől függ:

  • a szennyes ruha mennyisége
  • a szennyeződés mértéke
  • a víz keménysége

Hová kell rakni a folyékony mosószert?

A folyékony mosószert öntheti a mosógép mosószertartójába, vagy töltse fel a mosószerhez kapott adagolópoharat a megfelelő mennyiségű mosószerrel, és helyezze egyenesen a mosógép dobjába, a ruhák közé.

Makacs foltok?

A Tomi a makacs foltok elleni küzdelemre született. Természetesen akadhat néhány olyan folt, melyekkel nehezebb elbánni. Önnek azonban ezek sem okozhatnak gondot, ha követi a Tomi mosási tanácsadó útmutatásait, ahol hasznos tippeket találhat, és különféle technikákat sajátíthat el annak érdekében, hogy a legmakacsabb foltokkal szemben is győzelmet arathasson.

Mosópor vagy gél?

A mosószer megválasztása azon múlik, hogy Ön mit kedvel jobban.

Mindkét terméktípus ragyogó tisztaságot biztosít, de mind a kettőnek vannak további előnyei is:

  • Mosóporok: A kedvenc hagyományos forma a hatékony folteltávolításhoz
  • Folyékony mosószerek/gélek: Nagyon könnyen feloldódnak, így a kézi mosáshoz, mind a gyors, vagy alacsonyabb hőmérsékletű mosási programokhoz is jól alkalmazhatóak. Rendkívül jól használhatók továbbá a makacs foltok előkezeléséhez.

Szükségem van vízlágyitóra is?

Ha betartja mosószer-adagolási útmutatónkat, nem lesz szüksége külön vízlágyítóra. A Tomi mosószerek mindegyike tartalmaz vízlágyító összetevőket, melyek mosógépe számára is megfelelő védelmet nyújtanak.

Miért hasznos, ha textilöblítöt használok?

Győződjön meg Ön is az öblítővel és az öblítő nélkül mosott textíliák közötti különbségről!

  • Textilöblítő használatakor a szálak simábbak maradnak, így viseléskor a ruhák sokkal kellemesebb érzést keltenek.
  • A textilöblítővel kezelt ruhák könnyebben vasalhatóak, így időt és energiát takaríthat meg.
  • Ha textilöblítőt használ, ruhái hosszabb ideig tűnnek újnak. Öblítő nélkül a textilszálak felszíne a mosás során egyenetlenné válik, így az anyagok viseltesebbnek tűnnek, és könnyebben elszakadnak.

A Tomi öblítéshez a Silant ajánlja.

Hogyan ápoljam kényes ruháimat?

Kényes ruhái kímélő kezelést igényelnek. Gyapjúhoz és kényes ruhákhoz a Perwollt ajánljuk, mely igazán kímélő összetevőket tartalmaz, és rendkívül gyengéd a kényes anyagokhoz.